Internetabonnement vrijgesteld met eigen bijdrage werknemer
Vergoedt u als werkgever de kosten van een noodzakelijk internetabonnement aan uw werknemer? Dan is die vergoeding onbelast als uw werknemer een eigen bijdrage betaalt. Dit heeft de Belastingdienst bekendgemaakt.
Lees verder →
Personeel inhuren? Voorkom inlenersaansprakelijkheid
Als u personeel inhuurt van een derde, kunt u aansprakelijk gesteld worden voor de premies en belastingen die deze derde moet afdragen. Daarom is het van belang maatregelen te nemen om deze zogenaamde inlenersaansprakelijkheid te voorkomen, zo bleek onlangs nog voor de rechtbank in Arnhem.
Lees verder →
Minder belasting betalen bij zorg kind na echtscheiding?
Ouders die na een echtscheiding de zorg voor een of meer kinderen jonger dan 12 jaar verdelen en daarnaast werken, kunnen beiden recht hebben op de inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK).
Lees verder →
Meerdere auto’s, hoogste bijtelling?
Als aan een werknemer meerdere auto’s ter beschikking worden gesteld, geldt in beginsel ook voor meerdere auto’s de bekende bijtelling. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Als dit het geval is, geldt voortaan de bijtelling voor de auto of auto’s met de hoogste bijtelling.
Lees verder →
Zonder inschrijving KvK geen Tozo
Als u niet als ondernemer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel heeft u geen recht op de Tozo, aldus de rechtbank in Amsterdam. Er bestaat ook geen mogelijkheid om dan via een hardheidsclausule toch voor de Tozo in aanmerking te komen.
Lees verder →
Nieuwsbrief 4 van 2021
In onze vierde nieuwsbrief van 2021 zijn vier artikelen en zes korte nieuwsberichten te lezen. Mocht u vragen hebben naar aanleiding van de nieuwsbrief, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. U kunt de nieuwsbrief tevens downloaden als PDF.
Lees verder →
Verhuurde onderneming geruisloos doorschuiven?
Als u als ondernemer in de inkomstenbelasting wilt overstappen naar een bv, moet u in beginsel met de fiscus afrekenen over de aanwezige reserves en boekwinsten. Dit kunt u onder voorwaarden voorkomen door zogenaamd geruisloos door te schuiven. Maar kunt u ook een verhuurde onderneming geruisloos doorschuiven?
Lees verder →
Verblijfkosten eigen rijders verhoogd
Ondernemers in de transportsector die zelf meerdaagse internationale ritten maken, kunnen een vast bedrag aan verblijfkosten aftrekken. Het bedrag is voor 2021 met één euro verhoogd ten opzichte van vorig jaar en bedraagt € 39,50 per dag.
Lees verder →
Advieswijzer Alternatieve financieringsvormen 2021
De economie zit vanwege het coronavirus in een flinke dip. Daarom is het voor bedrijven extra lastig om geld te lenen bij een bank. Maar u bent tegenwoordig voor een financiering niet meer alleen afhankelijk van de bank. Er is een nieuwe financieringsmarkt ontstaan, een markt die complementair kan zijn aan de zo vertrouwde bancaire financiering. Daarnaast biedt ook de overheid u vanwege corona extra financieringshulp. Welke alternatieve mogelijkheden zijn er?
Lees verder →
Urencriterium laatste kwartaal 2020 niet versoepeld
De versoepeling van het urencriterium vanwege corona gaat niet alsnog gelden voor het laatste kwartaal van 2020. Dit antwoordt staatssecretaris Vijlbrief op Kamervragen.
Lees verder →