Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Check uw beschikking LIV en LKV

Gepubliceerd op 31 juli 2020 in Nieuws

Werkgevers die in 2019 in aanmerking kwamen voor het lage-inkomensvoordeel of loonkostenvoordeel (LIV/LKV) voor een of meerdere werknemers, ontvangen uiterlijk 31 juli van dit jaar een beschikking. Hierin staat hoeveel LIV en LKV u ontvangt. Check de beschikking goed op eventuele fouten.

LIV en LKV

EuroHet LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werknemers die in 2019 een gemiddeld uurloon hadden tussen € 10,05 en € 12,58 en bedraagt maximaal € 2.000 per werknemer. Het LKV is een tegemoetkoming in de loonkosten van oudere en arbeidsbeperkte werknemers. Het LKV kan maximaal € 3,05 per uur bedragen en maximaal € 6.000 per jaar.

Voorlopige berekening

Heeft u recht op het LIV of LKV, dan heeft u uiterlijk 13 maart 2020 een voorlopige berekening ontvangen. Deze kan afwijken van de definitieve berekening, bijvoorbeeld als u vóór 1 mei correcties heeft doorgegeven.

Check beschikking

Zorg ervoor dat u de gegevens in de beschikking goed checkt met de gegevens in uw loonadministratie. Bij fouten in de berekening of wanneer werknemers op de beschikking ontbreken, dient u binnen zes weken in bezwaar te gaan. Correcties die u ná 1 mei heeft doorgegeven, zijn niet meer in de definitieve beschikking verwerkt.

Te veel ontvangen?

Heeft u meer tegemoetkoming ontvangen dan waar u recht op heeft, dan bent u verplicht dit te herstellen. De Belastingdienst zal het teveel ontvangen bedrag dan van u terugvorderen. Herstelt u een dergelijke fout niet, dan kan dit bij controle een navordering plus boete opleveren.

Heeft u vragen over het LIV en LKV, neem dan contact met ons op.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al meer dan 25 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2024 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.