Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Een kijkje bij Postma Vleeswaren

Gepubliceerd op 11 december 2019 in Blog

De afgelopen twee blogberichten hebben wij een startup klant van Betac voorgesteld. Deze maand was Ruben op bezoek bij Postma Vleeswaren in Haarlem om een kijkje te nemen in de productieruimte, om zo meer te weten te komen over wat Postma doet en wat de geschiedenis van het bedrijf is.

Postma Vleeswaren
Postma Vleeswaren, gevestigd in Haarlem, is producent van vleeswaren en worsten en levert deze aan slagerijen, groothandels, horeca en voor speciale aanvragen. Postma heeft een aantal eigen producten waaruit klanten kunnen kiezen. Daarnaast produceert Postma de producten op maat en wens van de klant, waarbij het ook mogelijk is om eigen receptuur te behouden. Naast dat Postma Vleeswaren voor kwaliteit staat, zijn zij flexibel en zijn de levertijden kort.

Ben van den Berg (eigenaar) vindt het belangrijk om binnen het bedrijf veel ruimte te bieden voor opleidingen. Bij Postma Vleeswaren zijn er dan ook verschillende mensen die opgeleid worden met als doel om uiteindelijk verder te gaan werken in de vleeswaren industrie (bijvoorbeeld het openen van een eigen slagerij).

De productieruimte
Ruben had een afspraak met Ben. Bij aankomst gaf Ruben aan dat hij het leuk vond om een keer een kijkje te nemen in de productieruimte. Hierop reageerde Ben door direct een haarnetje te geven en vervolgens een rondleiding te geven. In de productieruimte zijn ruimtes om worsten te roken en is er een ruimte om de waren te kruiden.

In de hoofdruimte van de productieruimte staan verschillende machines om vleeswaren en worsten te produceren. Bij iedere machine gaf Ben kort en enthousiast uitleg waarvoor deze gebruikt wordt. Al met al vond Ruben het leuk en interessant om te zien hoe en waar de vleeswaren van Postma geproduceerd worden.

De geschiedenis van Postma Vleeswaren
Postma is in 1910 begonnen als slagerij in het centrum van Haarlem. Door de toenemende vraag naar vleeswaren (ook door andere slagerijen) was in 1978 besloten om de slagerij te sluiten en om buiten het centrum van Haarlem de huidige productieruimte te openen. Sinds 2001 is Ben van den Berg eigenaar van Postma Vleeswaren.

De toekomst
Tijdens het gesprek met Ruben vertelde Ben dat vroeger veel meer geld aan eten besteed werd. Dit gebeurt nu op een andere manier. Zo eten mensen bijvoorbeeld vaker buiten de deur. Daarnaast ontwikkelen steeds meer mensen een stukje bewustwording als het gaat om eten. Hierbij kan gedacht worden aan een vleesvrije week of een vega-dag. Het is belangrijk om rekening te houden met deze ontwikkelingen, ook voor de toekomst van het bedrijf.

Op dit moment is Ben bezig met het bijstellen van de marketingstrategie van het bedrijf. Wij zijn benieuwd wat hier uit komt en zullen dit uiteraard blijven volgen 🙂 !

Logo Postma Vleeswaren

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2023 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.