Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Een kijkje bij Walter Living

Gepubliceerd op 8 november 2019 in Blog

Vorige maand stelde wij in onze blog de health startup Clear (The Clear Health Program) voor. Deze maand stellen we wederom een startup voor, namelijk de tech startup Walter Living.

Walter Living
Walter Living is een tech startup die woning zoekers en verkopers helpt bij de zoektocht naar een koophuis of bij de verkoop van hun huidige huis. Dit doen zij door duidelijke informatie te geven aan kopers en verkopers, in een kant-en-klaar woningwaarde rapport. In dit rapport staan onder andere gegevens over referentiepanden, overzichten van recente woningtransacties in het gebied van de woning en een uitgebreid overzicht van de lokale markt.

De informatie uit het woningwaarde rapport is afkomstig uit een geautomatiseerd waarderingsmodel (AVM) dat ontwikkeld is door Walter Living. Dit waarderingsmodel maakt onder andere gebruik van data van het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, KCAF en Open data Overheid.

Volgens de founders van Walter Living wordt er nu te veel gericht op de emotie bij het zoeken naar huizen. De aanpak van Walter is gedreven door data. Door deze aanpak wil Walter de emotie uit de beslissing halen op het moment dat het telt, aldus Marcel één van de founders van Walter Living.

Het gebruik van Walter Living is gratis. Wanneer je meer informatie over een woning wilt hebben kun je er voor kiezen om een plus pakket aan te schaffen, waardoor je een rapport ontvangt met meer informatie.

Het idee achter het bedrijf
Het idee achter Walter ontstond toen de co-founders (Steven en Marcel) van het bedrijf bezig waren met het kopen en verkopen van hun huizen. Het viel hen op dat de waarderingen die zij kregen onduidelijk waren, de communicatie moeizaam verliep en dat hen weinig tot geen praktische hulp aangeboden werd.

Om deze redenen besloten zij om hier iets aan de toen door Walter Living op te richten. Juist omdat zij geen achtergrond hadden als traditionele makelaar, zeggen de founders in staat te zijn om de basisproblemen bij het kopen en verkopen van een huis op te lossen. Zoals zij zelf zeggen: ‘’wij bouwen de nieuwe standaard voor het kopen van een huis’’.

Wij wensen Steven en Marcel veel succes met de verdere ontwikkeling van de startup en volgen deze ontwikkelingen uiteraard op de voet 🙂 !

Logo Walter Living

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2022 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.