Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Deadline Brexit 31 oktober? Bereid u voor

Gepubliceerd op 5 september 2019 in Nieuws

Heeft u als ondernemer de nodige stappen gezet om te anticiperen op een no-dealBrexit? Weet u welke gevolgen de Brexit voor uw bedrijf heeft? Wat kunt u doen?

BrexitDe deadline voor de Brexit is nu 31 oktober. Wat er precies staat te gebeuren, is onduidelijk. Zal het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU) stappen met of zonder deal met de EU? In het VK ontspint zich een ware soap over de Brexit.

Wat kunt u doen?

Welke acties kunt u ondernemen om de gevolgen van een Brexit bij een no deal zo goed als mogelijk te ondervangen? Op het Brexit-loket voor ondernemers vindt u meer informatie over de naderende Brexit. Waar moet u bijvoorbeeld rekening mee houden?

Hoge importheffingen

Bij een no deal maakt het VK geen onderdeel meer uit van de interne markt en de douane-unie. Het VK wordt dan een zogeheten ‘derde land’, waarmee geen handelsafspraken zijn gemaakt. Voor goederen die u in- of uitvoert, betaalt u dan dezelfde heffingen als ondernemers uit andere landen, waarmee geen extra afspraken zijn gemaakt. Deze heffingen zijn per product bepaald en kunnen erg hoog zijn.

Andere btw-procedures

Ook de procedures voor de btw zullen bij een no deal veranderen. U kunt bij de Belastingdienst of bij de Douane nagaan welke btw-regelingen dan voor u gelden en wanneer en aan wie u in dit scenario btw moet afdragen.

Procedure Douane

U krijgt bij een no deal veel meer met de Douane te maken dan voorheen als u zakendoet met het VK. De Douane heeft daarom een stappenplan ontwikkeld dat inzichtelijk maakt wat u moet doen. Zorg bijvoorbeeld dat u tijdig een EORI-nummer heeft.

Dit zijn enkele voorbeelden waarmee u te maken krijgt als het VK de EU zonder een deal verlaat. Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen.

Wel een deal

Als het Britse parlement alsnog voor 31 oktober instemt met het Brexit-akkoord, dan gaat een overgangsfase in werking tot 31 december 2020. In deze periode blijven alle EU-regels en -wetten voor het VK van kracht. Voor burgers en bedrijven verandert er vrijwel niets, zo staat te lezen op de site van het Brexit-loket.

Tip! Vul de Brexit Impact Scan van de Rijksoverheid in. Met dit hulpmiddel brengt u voor uzelf in kaart wat de gevolgen van de Brexit zijn.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al meer dan 25 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2024 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.