Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Extra steun gemeentes voor herstructurering winkelgebieden

Gepubliceerd op 13 mei 2022 in Nieuws

Gemeentes kunnen extra steun krijgen voor renovatie of nieuwbouw van winkelgebieden. Hierdoor kunnen winkelgebieden aantrekkelijker en meer leefbaar worden gemaakt.

Projectplan

Winkels

Gemeentes die voor de steun in aanmerking willen komen, moeten hiertoe een projectplan indienen. Dit moet gericht zijn op herstructurering en transformatie van het winkelgebied. Een voorwaarde is dat er ook private investeerders bij betrokken moeten worden.

Vier periodes

De totale steun van € 100 miljoen is verdeeld over vier aanvraagperiodes. Voor de eerste aanvraagperiode is € 22 miljoen beschikbaar. Per project kan maximaal € 5 miljoen steun worden verkregen. 

Let op! Aanvragen voor de eerste periode kunnen tot en met 30 mei 2022 12.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) worden ingediend.

RVO voert uit

De RVO voert de regeling ook uit. De RVO beoordeelt de aanvragen en of deze passen binnen de bedoeling van de wetgever. Een onafhankelijke commissie van experts beoordeelt de aanvragen inhoudelijk aan de hand van de geldende criteria en stelt een ranking op.

Voorwaarden

Aan de subsidie zijn tal van voorwaarden verbonden. Zo moet een project binnen zeven jaar na toekenning van de subsidie zijn afgerond. Een overzicht van alle voorwaarden staat op de site van de RVO.

Beslissing

Uiterlijk 13 weken na het sluiten van de aanvraagtermijn ontvangt een gemeente bericht of een aanvraag is goedgekeurd. Gemeentes kunnen de aanvraag digitaal volgen en ontvangen een beslissing omtrent de aanvraag per email.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2022 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.