Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Forse stijging tarieven bzm per 1 juli

Gepubliceerd op 24 mei 2019 in Nieuws

Transporteurs moeten rekening houden met een forse stijging van de tarieven van de bzm (belasting zware motorrijtuigen). De hogere tarieven gaan per 1 juli van dit jaar in.

Wanneer bzm?

VrachtverkeerU betaalt alleen bzm als u uw vrachtauto(combinatie) op de snelweg wilt gebruiken en voldoet aan beide volgende voorwaarden:

  • het motorrijtuig is bestemd of wordt gebruikt voor het vervoeren van goederen én
  • het toegestane maximumgewicht van de vrachtauto(combinatie) is 12.000 kg of meer.

Tarief bzm

Het tarief van de bzm is afhankelijk van het aantal assen van uw vrachtauto en van de vervuiling door uw vrachtauto. De mate van vervuiling wordt uitgedrukt in euronormen.

Stijging tarieven

De tarieven stijgen niet voor de minst vervuilende klassen, euronormen 5 en 6. Voor de euronormen 0 t/m 4 stijgen de tarieven voor vrachtauto’s met vier assen of meer met 12% (euronorm 4), 23% (euronorm 3), 42% (euronorm 2), 46% (euronorm 1) en 52% (euronorm 0). Dit betekent voor deze categorie dat jaarlijks, per vrachtauto met vier assen of meer, € 2.359 aan bzm betaald moet worden. De stijging voor vrachtauto’s met drie assen is in sommige gevallen iets minder.

Let op het dagtarief

Het tarief per dag stijgt voor alle klassen van € 8 naar € 12, ofwel met 50%.

Stijging per 2020 voor euronorm 5

Per 2020 is een stijging gepland van het tarief voor de klasse euronorm 1 met 6%.

Heeft u vragen over de tariefsverhoging van de bzm, neem dan contact met ons op. Kijk voor meer naar het overzicht van de tarieven.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2019 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.