Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Geen btw-gevolgen door wijziging bpm

Gepubliceerd op 18 november 2020 in Nieuws

De voorgenomen wijziging van de bpm betreffende de datum van de tenaamstelling bij import heeft geen gevolgen voor de heffing van btw op auto’s. Het huidige voordeel in de bpm bij import van auto’s wordt door de wijziging wel teruggedraaid.

Autobranche verontrust

AutoDe aanpassing van de bpm gaat waarschijnlijk in per 1 juli 2021. Het voornemen verontrustte de autobranche, omdat het ook tot een verhoging van de btw op auto’s zou leiden. Volgens de staatssecretaris is dit echter niet het geval.

Voordeel import terugdraaien

Door de wijziging wordt wel het huidige voordeel in de bpm bij import van auto’s teruggedraaid. Bij inkoop op de binnenlandse markt betaalt de dealer aan de verkoper een prijs inclusief de nog op de auto drukkende bpm. De ondernemer die echter dezelfde auto uit het buitenland importeert, betaalt pas bpm als het motorrijtuig wordt verkocht aan de klant.

Extra leeftijdkorting

Doordat de auto bij de importeur in voorraad staat, wordt de auto ouder. Dit leidt tot extra leeftijdskorting voor de bpm. Bij de tenaamstelling na import is daardoor minder bpm verschuldigd dan bij een binnenlandse auto. Deze ongelijkheid wordt in het wetsvoorstel rechtgetrokken.

Geen btw-gevolgen

Voor nieuwe en gebruikte auto’s treden door de wijziging geen btw-gevolgen op. Omdat hierover onduidelijkheid was ontstaan bij de autobranche, gaat de staatssecretaris met de branche in overleg om dit op te helderen. De staatssecretaris zegde toe het wetsvoorstel desgewenst te zullen verduidelijken.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2020 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.