Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Let op deadline 1 oktober voor coronamaatregelen

Gepubliceerd op 28 september 2020 in Nieuws

Het kabinet heeft vanwege de coronacrisis tal van maatregelen genomen. Voor een aantal daarvan is de datum van 1 oktober aanstaande van belang.

Tozo 2.0

BouwU kunt tot 1 oktober 2020 de Tozo 2.0 aanvragen als uw inkomen door de coronacrisis onder het bestaansminimum is gedaald. De Tozo 2.0 heeft betrekking op de periode 1 juni tot 1 oktober en kunt u eventueel met terugwerkende kracht aanvragen tot 1 juni. De Tozo 2.0 bestaat uit een tegemoetkoming voor levensonderhoud en de mogelijkheid tot een lening voor bedrijfskapitaal.

Bijzonder uitstel van betaling

U kunt als ondernemer met betalingsproblemen door de coronacrisis nog tot 1 oktober 2020 voor drie maanden bijzonder uitstel van betaling aanvragen, of een eerdere aanvraag verlengen. Dit betekent dat de periode van uitstel uiterlijk eindigt op 1 januari 2021.

Loopt uw bijzonder uitstel af, dan moet u bij de eerstvolgende aangifte uw belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de belastingschulden. Daarvoor krijgt u twee jaar de tijd.

Belastingrente

U betaalt belastingrente als een aanslag te laat is vastgesteld, bijvoorbeeld omdat u niet op tijd aangifte hebt gedaan. Het tarief van de belastingrente is tot 1 oktober 2020 verlaagd naar 0,01%.

Vanaf 1 oktober 2020 gaat het tarief van de belastingrente voor alle belastingen naar 4%.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al meer dan 25 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2024 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.