Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Makkelijker lenen voor jonge agrarisch ondernemers

Gepubliceerd op 10 september 2019 in Nieuws

De Borgstellingsregeling Vermogensversterkende Kredieten (VVK) ondersteunt startende jonge boeren en tuinders bij het opzetten van een duurzaam en toekomstbestendig bedrijf. Vanaf 1 januari 2020 wordt deze VVK-regeling opengesteld, waarmee het voor jonge boeren gemakkelijker moet worden om een lening te krijgen.

Nieuwe regeling

Agrarische ondernemersHet kabinet investeert de komende jaren in totaal € 75 miljoen in deze regeling, waarvan 11 miljoen beschikbaar is voor opleiding en coaching bij het begeleiden van het overnameproces. Daarnaast komt er een kenniscentrum bedrijfsovername en een programma voor duurzame bedrijfsovernames.

Investeren in duurzaamheid en innovatie

De regeling maakt het voor financiers mogelijk om extra leningen te verstrekken aan jonge boeren die willen investeren in een duurzame en innovatieve bedrijfsvoering. Om voor de regeling in aanmerking te komen, moeten jonge agrariërs een investeringsplan hebben dat aan minimaal één van de kringlooplandbouw gerelateerde punten bijdraagt. De criteria hiervoor zijn:

  • Winst opleveren voor ecosystemen, biodiversiteit en de natuurwaarde van het boerenlandschap
  • Sluiten van kringlopen
  • Versterken van de sociaaleconomische positie van de boer in de keten
  • De klimaatopgave
  • Ecosystemen
  • Dierenwelzijn
  • De waardering voor voedsel

Daarnaast moeten de investeringen aantonen dat de rentabiliteit, en ook het toekomstperspectief, van het bedrijf verbeterd is ten opzichte van vóór de overname.

Aanvraag voorbereiden

De regeling is vooral interessant voor jonge overnemende en startende agrarisch ondernemers die onvoldoende solvabiliteit hebben. Deze kunnen tot een periode van drie jaar na de start of na de overname van een bedrijf een aanvraag doen. De VVK wordt per 1 januari 2020 opengesteld, waardoor jonge boeren, tuinders en financiers zich nu kunnen gaan voorbereiden op deelname aan de regeling.

Eerder stelde de Europese Unie al € 1 miljard voor jonge boeren beschikbaar.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2020 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.