Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Profiteer nog van extra aftrek milieuvriendelijke auto

Gepubliceerd op 6 december 2019 in Nieuws

Als u als ondernemer nog in 2019 een milieuvriendelijke auto aanschaft, heeft u met zekerheid nog recht op de milieu-investeringsaftrek (MIA). Betreft de aankoop een personenauto op waterstof, dan heeft u ook recht op de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Voor 2020 is dit nog niet bekend.

Elektrische auto

Milieuvriendelijke autoVoor een volledig elektrische auto krijgt u dit jaar nog 27% milieu-investeringsaftrek over maximaal € 40.000 van het investeringsbedrag. Een oplaadpaal op uw eigen terrein komt voor 36% in aftrek via de MIA. Ook komt u voor de Vamil in aanmerking.

Minimum van € 2.500

Voor de MIA en Vamil geldt een minimum van € 2.500. Bij een oplaadpaal die goedkoper is kunt u toch voor de MIA en Vamil in aanmerking komen, als u de oplaadpaal samen met de elektrische auto aanmeldt.

Waterstofpersonenauto

Een personenauto op waterstof komt in aanmerking voor 36% MIA en voor de Vamil-afschrijving over maximaal 75% van de investeringskosten, beide tot een maximum van € 50.000.

Let op! U heeft voor beide soorten auto’s geen recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

Aangaan van verplichtingen

U krijgt recht op de MIA en Vamil in het jaar waarin u de investeringsverplichting aangaat, in de regel dus wanneer u het contract van de bestelling tekent. Is uw auto nog niet direct leverbaar en kunt u deze dus ook nog niet in gebruik nemen, dan verschuiven de MIA en Vamil naar volgende jaren.

Let op! U kunt dit voorkomen door een deel van de investering al te betalen. Voor nog niet in gebruik genomen bedrijfsmiddelen geldt dat u de MIA krijgt tot maximaal het bedrag dat u betaald heeft en tot dit bedrag mag u ook vervroegd afschrijven.

Let op! U moet het bedrijfsmiddel binnen een jaar in gebruik nemen of minstens 25% van het investeringsbedrag betalen, anders raakt u de MIA en Vamil weer kwijt.

Heeft u vragen over de MIA en Vamil als het gaat om milieuvriendelijke auto’s, neem dan contact met ons op.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al meer dan 25 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2024 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.