Persoonlijk & Betrokken

Wij ondersteunen en adviseren ondernemers op financieel en fiscaal gebied

Onze benadering is zakelijk maar nooit afstandelijk.
Wij vinden de personal touch en betrokkenheid bij onze klanten essentieel.

Ontdek onze diensten >

Woningcorporatie? Per 1 juli 2021 weer subsidie voor verduurzamen

Gepubliceerd op 7 juni 2021 in Nieuws

De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) gaat per 1 juli 2021 weer open. Er is € 150 miljoen beschikbaar. De Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming (RVV Verduurzaming) biedt fiscaal voordeel bij het verduurzamen van sociale huurwoningen in heel Nederland.

Voorbeeld van verduurzamen van sociale huurwoningen is ze aardgasvrij te maken. U kunt de vermindering verhuurderheffing aanvragen bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) via mijn.rvo.nl. De verhuurderheffing is een heffing die zich richt op verhuurders van 50 of meer huurwoningen in de gereguleerde sector.

Tip! Een voorgenomen investering al vóór 1 juli 2019 aangemeld? En is deze inmiddels gerealiseerd? Dan is het mogelijk om deze aan te melden via mijn.rvo.nl.

Heffingsvermindering RVV Verduurzaming 2021

Verhuurders met meer dan 50 sociale huurwoningen komen onder voorwaarden in aanmerking voor de RVV Verduurzaming 2021. U kunt dan een bedrag in mindering brengen op de verhuurderheffing. De hoogte van dat bedrag is gebaseerd op verbeteringen in de energieprestaties van sociale huurwoningen. Dit gebeurt door het vergelijken van het niveau voor en na de renovatie. De energielabelklasse van de NTA8800 moet met minimaal drie stappen verbeterd zijn.

Let op! Krijgt u voor de verduurzaming één of meerdere subsidies? Dan komen deze in mindering op de investeringskosten.

Voorwaarden

BouwOm in aanmerking te komen moet u als verhuurder met meer dan 50 sociale huurwoningen aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent een woningcorporatie of particuliere verhuurder;
  • U moet verhuurderheffing betalen;
  • De woningen worden verbeterd met tenminste drie stappen in de energielabelklasse van de NTA8800;
  • De woningen krijgen allemaal een energielabelklasse B of hoger;
  • Een minimale investering per woning, afhankelijk van het aantal stappen in de energielabelklassen van de NTA8800;
  • De renovatiewerkzaamheden zijn binnen drie jaar na de aanvraag afgerond;
  • De woningen zijn als gerealiseerde investering aangemeld. 

Let op! Het bijhouden van een administratie is nodig voor het verkrijgen van de heffingsvermindering. Deze kan steekproefsgewijs worden aangevraagd of wanneer daarvoor aanleiding is.

Let op! Betaalde verhuurderheffing is aftrekbaar in de Vennootschapsbelasting. Momenteel loopt er een procedure bij de Hoge Raad over de vraag of de heffingsvermindering de aftrekbare verhuurderheffing verlaagt of niet.

Diensten

Bij Betac Accountants nemen wij u zorgen over financiële zaken uit handen. Wij bieden ondersteuning en adviseren u. Benieuwd naar onze diensten?

Lees meer >

Specialismen

Voor bepaalde onderwerpen is specialistische kennis nodig. Daarom bieden wij bij Betac naast algemene accountancy diensten ook specialismen aan.

Lees meer >

Over ons

Betac Accountants verzorgt al bijna 20 jaar alle werkzaamheden op het gebied van accountancy. Wij bedienen elke klant vanuit professionaliteit en deskundigheid.

Lees meer >

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws

© 2021 Betac Accountants en Belastingadviseurs B.V.